ŠTA DA RADIM AKO MI JE NALOG BLOKIRAN/ONEMOGUĆEN/BANOVAN?

SHADOWBAN – Izraz za zabranjen sadržaj na Instagramu koji može dovesti do blokiranja naloga, funkcija i slabe vidljivosti objava. Ukoliko Instagram na vama primeni Shadowban to može da dovede do toga da se vaši postovi manje ili uopšte ne prikazuju na Search stranici pa samim tim teže dolazite do većeg broja ljudi.

Ako ste doživeli dramatično smanjenje lajkova i komentara, a ljudi koji su u interakciji sa vašim nalogom su isključivo oni koji vas već prate onda vam je možda nametnuta ova zabrana. Najlakši način da to proverite  jeste da zamolite nekoga ko je već vaš pratilac da vas ukloni sa liste i proveri da li se vaša slika pojavljuje pri pretrazi konkretnog hashtaga.

Šta izaziva shadowban? Zašto se to dešava?

  1. Kršenje Uslova korišćenja
  2. Objavljivanje sadržaja sa interneta i Pinteresta
  3. Korišćenje zabranjenih hashtagova
  4. Objavljivanje više od 2 posta dnevno na feed-u
  5. Zapraćivanje i otpraćivanje ljudi
  6. Preterano lajkovanje
  7. Koršćenje aplikacija za automatsko zakazivanje postova, za povećanje broja pratilaca, broja lajkova i slične aplikacije

Jedini problem vezan za Shadowban situaciju jeste taj što Instagram ne daje nikakvo obaveštenje o tome da li ste i zašto pod Shadowbanom. Ukoliko primetite da vam opadaju pregledi i da su vam sve slabiji statistički podaci, da imate nagli pad lajkova u poslednje vreme, verovatno ste Shadowbanovani.

Shadowban ne može da se ukloni, već se kroz redovno plasiranje sadržaja sve polako vraća na svoje mesto.

Ukoliko konstantno koristite neki hashtag za koji ste uočili da je shadobanowan obrišite ga sa što većeg broja postova.

Nadamo se da vam je ovaj post pomogao da rešite nedoumicu zašto vam je profil banovan ili da sprečite mogućnost iste! Uživajte u ostatku nedelje!

 

Vaš Kupi profil