KAKO DA OSIGURATE PROFIL OD HAKOVANJA?

Svako od nas, bilo da ima poslovan ili privatan profil, ulaže odredjen trud, novac i vreme i stvarno je prava šteta da profil nestane. Odmah nakon kupovine profila, potrebno je da ga dobro osigurate kako vam ceo trud i rad ne bi nestao preko noći.

Gde je bilo poslednje javno mesto koje ste posetili koje je imao WIFI? Danas, skoro na svakom mestu imamo pristup internetu sa svog mobilnog telefona. To znači da bi informacije koje imamo na svom telefonu mogle biti dostupne hakerima – osim ako nismo preduzeli korake zaštite.

KAKO ZAŠTITITI INSTAGRAM PROFIL?

1. GMAIL JE NAJBITNIJI! – Izaberite jaku lozinku. Povežite svoj broj telefona sa gmail-om i kada neko pokuša da uđe na vaš nalog mora imati kod koji stiže na tvoj broj telefona. Povežite vaš Instagram nalog sa ovim gmail nalogom! Ukoliko mislite da neko ima šifru vašeg naloga i da je pokušao hakovanje to možete proveriti na sajtu haveibeenpwned.com

2. AKTIVIRAJ TWO-FACTOR AUTHENTICATION – Klik na ,,Settings’’, u opciji ,,Security’’ aktivirajte ,,Two-factor authentication’’ i izaberite opciju da kada neko pokuša da udje na vaš instagram nalog, vi dobijete SMS kod.

3. JAKA ŠIFRA! – Instagram kaže da je potpuno nemoguće da se obori šifra koja ima najmanje 8 slova i 6 brojeva!

4. NE PRISTUPAJTE LIČNIM ILI FINANSIJSKIM PODACIMA NA JAVNIM WIFI! – Iznenadili biste se koliko ljudi proverava svoje bankovne račune ili obavlja kupovinu kreditnom karticom dok koristi javni WIFI. Najbolje je da to radite na sigurnoj internet vezi.

5. MUDRO BIRAJTE APLIKACIJE KOJE KORISTITE! – Aplikacije preuzimajte samo iz pouzdanih izvora koji su stekli dobru reputaciju. Obavezno redovno ažurirajte softver i aplikacije i rešite se aplikacije koje ne koristite.

6. PAZITE NA FAKE LOGIN – Sve češće se dešava da hakeri šalju mejlove (nekad se predstavljajući kao ,,instagram’’) u kojima traže instagram šifru kako bi se ulogovali na vaš profil, a potom ga preuzeli… Pazite se toga!

Da li ste imali slična iskustva?
Koliko često menjate šifru? ( preporučuje se na dva meseca)

Vaš Kupi profil